MRI – האם המגנט החזק ב-MRI נטול סיכ
לפני 2 חודשים
לפני 2 חודשים
לפני 8 חודשים
לפני 2 שנים
לפני 3 שנים
MRI – האם המגנט החזק ב-MRI נטול סיכונים לצוות הרפואי? סורקי ה-MRI, המשמשים ככלי...
כבר לא רק MRI, הכירו את סורקי טכנולוגיית הדימות החדשה MPI טכנולוגיית ה-...
האם סורקי ה-MRI יוכלו בעתיד להיות קטנים יותר?- המהפכה של הסורק החדש מהונג קונג עולם הרפואה ו...
האם ריצה פוגעת בברכיים? – תוצאות מטא-אנליזה חדשה שסוקרת מחקרי MRI לריצה יש יתרו...
ישנם מחקרים רבים אשר מתמקדים בשיפור ביצוע בדיקות ה-MRI, במציאת התוויות רפואיות חדשות ובבטיחות, מאידך יש הרבה פחות מחקרים אשר מתמקדים בנבדקים עצמם, בפחדים שלהם ובתחושות שלהם לפני, במהלך ואחרי בדיקת MRI.
עבודת דוקטורט אשר נעשתה לאחרונה בידי ד"ר רן אבירם, רנטגנאי בוגר בית הספר ברמב"ם, בחוג למנהל מערכות בריאות באוניברסיטת אריאל בהנחייתם של פרופ' יאיר שפירא, מנכ"ל אסותא לשעבר, ופרופ' מונה בועז- ראש היחידה לאפידמיולוגיה ומחקר בבית חולים וולפסון וראש החוג לתזונה באוניברסיטת אריאל , התמקדה בשאלה האם שימוש בהתערבויות סביבתיות זמינות יכולות להפחית את החרדה בנבדקים אשר עוברים בדיקת MRI?
נבדקים אשר מבצעים MRI יכולים להרגיש קלסטרופוביה. בנוסף ישנו רעש חזק מהמכשיר, חום שנפלט ודרישה לא לזוז זמן ארוך מאוד יחסית לבדיקות דימות אחרות. כל אלו מביאים לביטולי בדיקות ואז לנזק כלכלי עצום למערכת הבריאות. במחקרו של ד"ר אבירם נבחן האם שימוש בתוכניות התערבות יכול להפחית את רמת חרדת הנבדקים ואז להפחית את ביטולי הבדיקות. במהלך המחקר נערכו התערבויות שונות (כדוגמת עלון מידע על הבדיקה, מוזיקת טבע, תאורה בעלת צבעים מרגיעים) על קבוצת מחקר ועל קבוצת ביקורת, ונבדקה השפעתן על רמת החרדה של הנבדקים. התוצאות הראו שחלק מההתערבויות (עלון המידע ומוזיקת טבע) היו בעלי השפעה מרגיעה והפחיתו את כמות ביטולי הבדיקה וחלק מההתערבויות לא עזרו (כדוגמת התאורה בעלת הצבעים המרגיעים).
מחקרים שכאלו ומחקרי המשך יכולים להקל על ביצוע בדיקת ה-MRI ולהפחית את הנזקים הכלכליים הנגרמים בגלל ביטולי בדיקות.