עזרה של רובוטים ממוחשבים בפענוח תוצאות סריקות MRI ו-CT MRI - בדיקות ואפליקציות

 

 

בעשרים שנה האחרונות התפתח תחום הדימות הרפואי בצורה משמעותית. אם בעבר סריקת CT או MRI של איבר מסוים כללה מאה פרוסות, כיום היא  יכולה להגיע ל-1,500 פרוסות בבדיקות מסוימות. כמות המידע האדירות יוצרות קושי רב אצל הרדיולוגים ומקשים על האבחון (מחקרים שנערכו בשנים האחרונות גילו שעד 5% מהממצאים הפתולוגים בבדיקות CT מוחמצות, מה שעלול להוביל לאבחון שגוי). בשל כך, מחקרים רבים כיום בעולם מתמקדים בפיתוח אלגוריתמים על מנת לפענח באופן אוטומטי צילומי הדמיה- זאת בעזרת מה שקרוי "אינטליגנציה מלאכותית" (AI).

בית החולים המוביל בתחום בארץ הינו בית חולים שיבא, אשר בו מפותחים במסגרת מעבדת CI-LAB) Computational Imaging Laboratory), בשילוב פעולה עם חוקרים ורדיולוגים, אלגוריתמים המסייעים באבחון מחלות ובטיפול מדויק יותר בחולים. כיום, לפי דברי פרופ' אלי קונן, מנהל מכון הדימות במרכז הרפואי שיבא, ישנו שרת מחשב, המסוגל לקרוא לבד צילומי רנטגן ו-CT, ולזהות ממצאים חריגים בו שעין אנושית מקצועית יכולה לפספס.

פיתוח זה מצטרף לשלל פיתוחים אחרונים בתחום של המרכז הרפואי שיבא עם חברות חיצוניות כדוגמת Radlogics (תוכנה לפענוח צילומי סי.טי חזה), חברת Aidoc (תוכנה לפיענוח סי.טי מוח ודימומים במוח) ועוד. פיתוחים אלו, ובכלל שילובי תוכנות עתידניות ב-MRI ו-CT, יכולים לסייע רבות לרדיולוגים בעתיד  ולחסוך בקרינה לנבדקים.

 

קישור לכתבה על התוכנות הממוחשבות ב-MRI ו-CT